Leiderschap

Hoe vind je je focus en motivatie in deze tijd?

By 6th mei 2020 No Comments

Tevreden begon ik aan 2020: een volle agenda tot en met juni met uitdagende projecten in het verschiet. Mijn wens, van een aantal jaren geleden om met 6-10 klanten te werken aan het verder professionaliseren van hun klant- en teamaanpak, was in vervulling gegaan.

En toen kwam de ‘Lockdown’. Agenda nagenoeg leeg. De mensen en teams waarmee ik werkte verdwijnen uit het zicht. Ze verheugden zich op face-to-face programma’s maar stellen dat liever uit.  Dan zit ik thuis. Mijn energie verdwijnt als een ballon waaruit de lucht loopt. Wat nu?

Ik neem een weekend om na te denken en leer mijn verwachtingen van 2020 te zien als verwachtingen die niet uit gaan komen. Het waren verwachtingen, niet meer en niet minder. Daarna ontstonden opties. Kiezen voor een ‘ sabbatical’ om te lezen, te genieten van de natuur en in huis te rommelen, de maatschappij van dienst te zijn met vrijwilligerswerk of de focus op mijn werk te houden. Dankbaar dat er werkelijk mogelijkheden zijn om uit te kiezen.

Bewust kies ik voor de laatste. Mijn werk is leuk en ik vind de visie en purpose die we met LYSNA voor ogen hebben, belangrijk. Het motiveert me en daagt uit om nieuwe interventies en manieren van contact te ontwikkelen binnen de Covid-19 maatregelen. Samen met Marianne en Janet vinden we antwoord op de vraag: Waar zijn onze klanten in deze tijd naar op zoek? Welke unieke competenties hebben wij bij elkaar te voegen om impactvol te zijn en een bijdrage te leveren aan onze klanten?

We werken aan Roadmaps voor team- en salesontwikkeling. Coaching online. Salestrainingen online. Met vallen en opstaan leren we samen door reflectie en ‘Caring en Daring’ in te zetten. Caring: onze eigen transitie doormaken en het verlies onder ogen zien. Daring: door vanuit onze visie en purpose mogelijkheden en kansen te creëren en te benutten en de juiste toon te vinden. Daring ook door hulp te vragen, bijvoorbeeld bij het gebruik van online platformen, uitreiken naar andere universiteiten met ons Team communicatie en performance onderzoek.

We zijn onderweg, gemotiveerd en vol energie om met teams en klanten te kijken naar welke hobbels zij te nemen hebben en hoe je dit op een effectieve manier kunt doen.

LYSNA tips:

  1. Laat verwachtingen los en doorleef het verlies hiervan. Het wordt niet meer zoals het was of zoals je het graag zou willen.
  2. Ga op zoek wat je echt, intrinsiek motiveert. Dat heeft alles te maken met waar je goed in bent of kunt worden, met autonomie ervaren om zelf je prioriteiten te stellen en met je verbonden en veilig voelen binnen je eigen team.
  3. Denk na over welke bijdrage jij kunt leveren vanuit je rol: Waarmee kun je juist nu je omgeving & klanten verrassen? Creëer een nieuwe focus.
  4. Reik uit naar je netwerk en vooral naar de mensen waarmee je verbinding wenst. Doe dit op wilskracht, oprechte nieuwsgierigheid én de wens om van toegevoegde waarde te zijn. Dus in verbinding met je zelf en in contact met de ander. Want wat is er veranderd in hun omgeving en met hun klanten?

In het LYSNA White Paper kun je verder lezen over welke elementen, naast motivatie, van belang zijn om duurzame en succesvolle organisaties te bouwen.  https://www.lysna.nl/wp-content/uploads//2020/04/working-week-white-paper-final-formatted.pdf

Saskia

Author Saskia Haafkes

More posts by Saskia Haafkes