LeiderschapOrganisaties

Hoe leid jij je team door deze Corona transitie?

By 12th juni 2020 No Comments

Deze onzekere tijd vraagt om transitie. Van pre- naar post corona. Individueel, als gezin, team, afdeling en organisatie. Hoe eerder we deze verandering onder ogen zien, hoe eerder we de veerkracht weer vinden om de focus op impactvol werk te hervinden. Wat kunnen teamleiders doen om het nieuwe normaal te vinden met het team?

Het lastige is dat de snelheid van deze transitie door het team sterk afhangt van de mate waarin psychologische veiligheid door het team wordt ervaren. Is het team een ‘secure base’ voor elkaar? Ben jij als leider een secure base? Een team dat zich veilig voelt met elkaar hoeft geen ‘afweergeschut’ op te tuigen, mooi weer te spelen of zich emotioneel terug te trekken. Dit team kan open met elkaar blijven spreken en onderzoeken wat deze periode qua werk van hen vraagt. Zo’n team heeft ruimte voor individuele noden, een lach, een traan en is vrij om met elkaar uit te zoeken waar de kansen liggen. Zij moedigen elkaar aan deze kansen te grijpen.

Dat klinkt eenvoudiger dan het is. De teamleiders die ik sprak werken met thuiswerkende teamleden. Zij hebben thuiswerkplekken ingericht en bieden focus en structuur. Ze proberen ervoor te zorgen dat iedereen erbij hoort door veelvuldig online contact maar ook door bijvoorbeeld thuis thee, koffie en bosjes bloemen af te leveren. Toch is er minder contact, minder ruimte voor een persoonlijk gesprek en elkaar echt in de ogen kijken. Een technische verbinding haalt het niet bij een menselijke verbinding.

Lysna ondersteunt teams die ‘echt’ willen samenwerken, willen schitteren en hoogwaardige resultaten willen neerzetten. In 2018 hebben we een online vragenlijst ontwikkeld om teams zicht te geven op de mate waarin veiligheid en elkaar actief aanmoedigen ervaren worden. Daarmee willen wij teamleiders in deze tijd graag vrijblijvend ondersteunen, zolang de agenda het toelaat.

Ons aanbod concreet:

  • Een online vragenlijst voor jou en je teamleden (anoniem uiteraard). zie https://www.lysna.nl/spelen-om-te-winnen-vragenlijst/
  • Individuele schriftelijke feedback over de mate van veilig voelen en/of vermijden in het team direct na het invullen.
  •  Een coaching sessie van 30 minuten om de resultaten te lezen over hoe veilig en resultaatgericht jouw team momenteel is, plus tips over wat je kunt doen om het team te versterken.

Dus: Wil je zicht krijgen op de mate van veiligheid die door je teamleden ervaren wordt? En wat er nodig is om je team snel door deze transitie te leiden en de veerkracht, uitdaging en focus te vinden voor de taak waarvoor jullie staan? Als jij het waardevol vindt om een ‘ secure base’ voor je team te zijn, om een raamwerk te hebben waarmee je de focus op resultaten en op mensen kunt balanceren…. Stuur me dan een persoonlijk bericht (of saskia@lysna.nl) en ik neem nog dezelfde dag contact met je op.

Saskia

Author Saskia Haafkes

More posts by Saskia Haafkes